DUBROVNIK


Prošetajte Dubrovnikom, s vodičem ili sami, s nekim Vama dragim. Upoznaćete prekrasan, zadivljujući Grad, kakvog niste mogli ni zamisliti.

A kada se umorite, sjednite u neki od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata na Stradunu ili u okolnim ulicama. Dođite, slušajte koncerte, posjetite pozorište, penjite se zidinama, pođite u neki od brojnih muzeja, akvarijum smješten u Tvrđavi sv.Ivana, posjetite izložbe u jednom od desetak izložbenih prostora i galerija, plešite, fotografirajte, razgovarajte, razmišljajte, sanjarite, volite…

A da bi Vam put do Dubrovnika bio ljepši i ugodniji, iskoristite usluge organizovanja izleta koje Vam nudi naša agencija.

Nudimo vam jednodnevni izlet do Dubrovnika sa autobusima visoke klase. Polazne stanice su Sutomore (06.30), Petrovac (07.00), Sv. Stefan (07.15) i Budva (07.30).

Putujući prema Dubrovniku prvo ćemo vidjeti plažu Jaz, Tivat i Lepetane. U Lepetanima se ukrcavamo na trajekt i plovimo 20 minuta do Kamenara. Ova kratka plovidba skraćuje put između Budve i Herceg Novog za 46 kilometara. Poslije Kamenara prolazimo kroz Bijelu u kojoj se nalazi i istoimeno brodogradilište koje je ujedno i jedino u Crnoj Gori, Baošiće, Đenoviće, Kumbor vojno-pomorsku bazu komunističke Jugoslavije, Meljine, Zeleniku u kojoj je sagrađen prvi hotel u Boki Kotorskoj (nosio je ime NA ZELENOJ PLAŽI), Herceg Novi grad stepenica i Igalo. Nakon jednog sata i trideset minuta dolazimo na granični prelaz Debeli Brijeg. Od Debelog Brijega do Dubrovnika imamo još 45 minuta vožnje. Prije ulaska u Dubrovnik zaustaviti će mo se na vidikovcu odakle se pruža prelijep pogled na Dubrovačku rivijeru. U autobusu će vam biti na raspolaganju naš vodič.

U Dubrovniku će vas sačekati Hrvatski vodiči koji će vas provesti kroz grad i ispričati vam sve o njegovoj bogatoj istoriji. Poslije sat vremena koliko traje obilazak grada sa vodičima na raspolaganju imate još 3 sata i 30 minuta za šetnju, šoping i kupanje.

U 16.00 krećemo nazad za Crnu Goru.